Working Together

DIVERSITEIT EN INCLUSIE

Outdoor Gym Community in de wijk

Buiten sporten is de oplossing voor de komende jaren.
Het brengt mensen bij elkaar, men leert samenwerken, stress verlagend, leert andere culturen, en met onze maatschappelijke interventies van Outdoor gym community hebben we een brede diversiteit aan  deelnemers, en we vinden dit geweldig.

Verbinden


Outdoor Gym is niet alleen een container met sportspullen. Onze Outdoor Gym fungeert als ontmoetingsplek voor de community in de wijk. Het biedt bewoners van elke leeftijd een plek waar zij samen kunnen komen, in een tijd waarin problemen als eenzaamheid, armoede en kansenongelijkheid de boventoon voeren. Door laagdrempelig, maar kwalitatief goed materiaal aan te bieden, biedt Outdoor Gym een reden voor oud én jong om elkaar weer te vinden en samen te bewegen. 

Gezondheid & preventie 

 

Outdoor Gym community zorgt ervoor dat buitensporten weer de norm wordt. Functionele trainingen en andere sport concepten die aansluiten op de omgeving zorgt ervoor dat mensen zich verbonden voelen met de Outdoor Gym en hierdoor langer fit blijven en rechtstreeks de vruchten plukken in hun dagelijkse leven. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de juiste begeleiding aanwezig is. Hierdoor kunnen er meerdere sporten plaatsvinden met een zo klein mogelijk risico. Juist nú met corona is preventie nog actueler en biedt Outdoor Gym de mogelijkheid om in de frisse lucht te sporten. ​

Leefbaarheid

Outdoor Gym community verbetert de leefbaarheid van de wijk. Het biedt zoekende jeugd een plek om af te spreken, maar ook een plek om stoom af te blazen. Het biedt ouderen een plek om fit te worden of om in contact te komen met nieuwe bewoners van de wijk én het biedt een mogelijkheid voor gezamenlijke verantwoordelijkheid van bewoners om hun wijk te onderhouden. Ook zal het ervoor zorgen dat mensen die beginnen met training geven een mogelijkheid hebben om te leren van de professionals. Zo kunnen ze toch blijven verbeteren, maar blijven ze ook bij zichzelf.

Blijven ontwikkelen

​Outdoor Gym community biedt samen met gemeenten en bedrijven de mogelijkheid om opleidingsplekken te ontwikkelen. Met de Outdoor Gym zijn er geweldige mogelijkheid voor beginnende sportinstructeurs het zorgt ervoor dat er beginnende trainers een mooie kans krijgen met een professionele organisatie opleidingen en een hechte landelijke community zodat de trainers en ondernemers in hun creatieve waarde kunnen blijven. De robuustheid van de Outdoor Gym zorgt er daarnaast voor dat deze onverwoestbaar is, in vergelijking met dure, losstaande apparatuur. Daardoor zul je ook gaan zien dat er veel gebruik van zal en kan worden gemaakt.